logo

Contactinformatie

Vendelier 57D, 3905 PC Veenendaal

Tel: 030 - 6355250
E-mail: info@szpluimvee.nl

 
 

Zoeken

Nieuwe richtlijnen mondneusmaskers vanuit Inspectie SZW

08-04-2021

Graag jullie aandacht voor onderstaand nieuwsbericht namens Inspectie SZW. 

Wij informeren u hierover omdat dit gevolgen kan hebben voor het toepassen van bepaalde beschermingsmiddelen (bijv. faceshields). Inspectie SZW gebruikt de richtlijnen als uitgangspunt bij de handhaving tijdens inspecties.

 

Mondneusmaskers op de werkplek

Kan er geen afstand worden gehouden? En zijn andere maatregelen volgens de bedrijfsspecifieke Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) niet uitvoerbaar? Dan kan ter beperking van verspreiding van het coronavirus een mondneusmasker gebruikt worden.

Inspectie SZW heeft een richtlijnen opgesteld voor het gebruik van deze maskers:

  1. De keuze voor het toepassen van een mondneusmasker voor werknemers (en derden) is door de werkgever onderbouwd in de RI&E.
  2. De mondneusmaskers zijn van voldoende kwaliteit, zodat ze doen waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk het tegenhouden van spatten en druppels vanuit de drager. Op deze pagina vindt u meer uitleg over wat wordt volstaan onder ‘Voldoende kwaliteit’.
  3. Voor een goed effect is het nodig dat alle mensen op de werkplek een dergelijk mondneusmasker dragen.

Branche RI&E

Vanuit Sociale Zaken Pluimvee is een branche RI&E ontwikkeld. Ook is aan de RI&E een Corona-module toegevoegd. Wil je ook met de Branche RI&E aan de slag, maar heb je nog geen inlogcode? Dan kan degene die verantwoordelijk is voor de RI&E op het bedrijf een e-mail sturen naar info@szpluimvee.nl.

Lees hier het eerdere nieuwsbericht na over de branche RI&E.

 

Campagne SZW

Inspectie SZW is via social media een campagne gestart die aansluit bij inspecties die binnen de vleeswerkende industrie, dus ook de pluimveeverwerkende industrie, worden uitgevoerd. Zie hieronder een aantal voorbeelden van campagnemateriaal: