logo

Contactinformatie

Vendelier 57D, 3905 PC Veenendaal

Tel: 030 - 6355250
E-mail: info@szpluimvee.nl

 
 

Zoeken

De Branche RI&E aangevuld met Corona module

09-02-2021

Ieder bedrijf is verplicht een RI&E uit te voeren. Om onze leden te ontzorgen, is vanuit Sociale Zaken Pluimvee een Branche RI&E ontwikkeld. Als je hier gebruik van maakt, weet je zeker dat je alle relevante risico’s op een rij hebt. Inmiddels is er ook een zogenaamde Corona-module aan de RI&E toegevoegd. Bij het Steunpunt RI&E is erkenning voor deze module aangevraagd. Op 8 februari hebben we bericht gekregen dat de erkenning is verleend. 

Branche RI&E
Pas als bedrijven weten waar de risico’s op het gebied van Arbo liggen, kunnen ze de juiste maatregelen nemen. Ieder bedrijf is dan ook verplicht een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Veel bedrijven vinden het uitvoeren van een RI&E niet eenvoudig. Daarom is er vanuit Sociale Zaken Pluimvee een branche RI&E-instrument ontwikkeld. Veel van onze leden maken daar al gebruik van. 

De voordelen van een Branche RI&E
De Branche RI&E is een voorbeeld RI&E, die gemaakt is door werkgevers én werknemers uit onze branche. De Branche RI&E is dan ook afgestemd  op veelvoorkomende risico’s in onze sector. Als je gebruik maakt van onze Branche RI&E heb je alle relevante risico’s op een rij. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

Doordat onze Branche RI&E erkend is, krijgen bedrijven met maximaal 25 werknemers vrijstelling van de RI&E-toetsing. Zij hoeven hierdoor hun RI&E niet door een extern deskundige te laten toetsen. Tenminste, als ze het erkende RI&E-instrument gebruiken. Dat scheelt tijd en geld. 

Branche RI&E en Corona
Bedrijven zijn het afgelopen jaar volop bezig geweest met het nemen van maatregelen om zo goed mogelijk te kunnen werken onder de huidige omstandigheden. Sinds kort zijn bedrijven verplicht om een zogenaamde Corona-module op te nemen in de RI&E. Om die reden zijn we vanuit Sociale Zaken Pluimvee druk bezig geweest met het ontwikkelen van een Corona-module binnen onze Branche RI&E. Het Steunpunt RI&E heeft de module inmiddels erkend.  

Ook aan de slag met de branche RI&E?
Onze Branche RI&E is online in te vullen via https://www.ams08.nl/ Veel van onze leden werken al met dit systeem en hebben een inlogcode. Voor ieder bedrijf is er 1 contactpersoon, die verantwoordelijk is voor de RI&E op het bedrijf. Wil je ook met de Branche RI&E aan de slag, maar heb je nog geen inlogcode? Dan kan degene die verantwoordelijk is voor de RI&E op het bedrijf een mail sturen naar info@szpluimvee.nl